Ga naar de inhoud

gugenheim-bilbao

😎 Een unieke 12 km CARES ROUTE als je toch bij Bilbao bent.

De bekendste stad van Baskenland heeft heel wat te bieden. Vooral de komst van het Guggenheim museum zorgt voor een enorme toeristen stroom of het opvallende met titanium bekleedde gebouw van Frank O. Gery is werkelijk prachtig, er worden werken getoond van o.a.Picasso, Matisse en Mondriaan. Maar bezoek ook de gotische Santiago kathedraal en de grootste overdekte markt (mercado de la Ribera) van Spanje. U kunt ook heerlijk door de sfeervolle oude stad wandelen met kleine winkeltjes en terrasjes waar u de heerlijke pintxos (soort tapas) kunt proeven. Laat u verrassen door deze geweldige stad tijdens uw stedentrip naar Bilbao!.

Als je op zoek bent naar een spectaculaire wandelroute in Spanje, dan is de Cares Route een absolute must-see. Deze 12 kilometer lange route loopt door de bergen van Picos de Europa en biedt een adembenemend uitzicht op de kloof van de rivier Cares.

De Cares Route begint in het dorpje Poncebos, gelegen in de provincie Asturië. De route loopt door de bergen en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende landschappen. De route is relatief vlak en geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Het duurt ongeveer 4 uur om de hele route af te leggen, maar het is ook mogelijk om delen van de route te verkennen.

Een van de hoogtepunten van de Cares Route is de kloof van de rivier Cares. De kloof is diep uitgesneden in de bergen en biedt een spectaculair uitzicht op de rivier die door het midden stroomt. Het is een ongelooflijk indrukwekkend gezicht om te zien hoe het water zich een weg baant door de smalle kloof.

Onderweg komt u ook langs verschillende tunnels en bruggen die zijn gebouwd om de kloof te doorkruisen. Deze bouwwerken zijn een indrukwekkend staaltje van menselijke techniek en bieden een uniek perspectief op de kloof.

De Cares Route is een populaire attractie onder toeristen en locals, vooral in de zomermaanden. Het is echter belangrijk om voorbereid te zijn op de weersomstandigheden, omdat het weer in de bergen snel kan veranderen. Het is ook belangrijk om voldoende water en snacks mee te nemen voor onderweg, omdat er onderweg geen voorzieningen zijn.

Als je toch in de buurt van Bilbao bent, is de Cares Route zeker de moeite waard om te bezoeken. Het biedt een unieke en onvergetelijke ervaring van de schoonheid van de Spaanse natuur. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon wilt genieten van het prachtige landschap, de Cares Route is een must-see voor iedereen die Spanje bezoekt.

Wat is er nog meer te doen in Bilbao?

Wanneer je de drukte van de stad Bilbao wilt ontvluchten, dan pak je de kabelbaan naar Mount Artxanda.(www.bijzondereplaatsen.nl)

bilbao

Hier enkele reisorganisaties om een reis naar Baskenland te boeken.

Stedentrips.nl

Hotels in Bilbao

dejongintra.nl

Waar Bilbao begin jaren ’80 nog niet heel toeristisch was, is er inmiddels veel veranderd. De komst van het Guggenheim museum heeft mede gezorgd voor een enorme toeristische stroom.

Anwb reizen

Stedentrip Bilbao. Bilbao is de grootste stad van Baskenland en heeft zich sinds de komst van het Guggenheim museum in 1997 ontpopt tot een moderne stad met volop culinair en cultureel aanbod.

TUI.nl

Tijdens een vakantie in Baskenland kun je de prachtige natuur van Noord-Spanje ontdekken.Maar ook voor een bruisende stedentrip in Spanje kun je in Baskenland terecht.

Vakantiediscounter.nl

Het andere Spanje! Maak kennis met het moderne en culturele Bilbao

Meer vakantie ideeën voor Spanje

Meer reisorganisaties voor Spanje

(Visited 362 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon