Meteen naar de inhoud
bern

😎 Bern, de oude binnenstad ligt op een schiereiland in de Aare

en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. De stad heeft één van de langste, 6 km, overdekte winkelpromenade van Europa. Daarnaast behoort Bern tot de tien steden ter wereld met de hoogste levenskwaliteit. In het jaar 1191 stichtte hertog Berchtold V van Zähringen de stad op een goed verdedigbaar schiereiland in de rivier. Hij versterkte de stad met grachten, stadswallen en een toren. In de loop van de tijd werd de stad steeds verder naar buiten toe uitgebouwd. De daardoor plotseling midden in de stad staande toren werd na de brand van 1405 opnieuw opgebouwd als klokkentoren en heette vanaf toen “Zytglogge”. De “uienmarkt“ is een van de populairste herfstfeesten in Zwitserland. Het is een van de grootste feesten in het land. De kramen staan verspreid. Het vindt altijd plaats op de 4de maandag van november. Op de markt worden altijd versierde trossen uien verkocht. Traditie is ook dat bezoekers worden besproeid met confetti en kinderen tikken elkaar met piepende plastic hamers. Iets wat men ook in Porto Portugal doet. De Zytglogge-toren is een toren in de binnenstad. De naam is Bernduits voor Zeitglocke, dus tijdklok of uurwerk.

Hieronder enkele reisorganisaties om uw reis te boeken.

 • Campings in Berner Oberland

  Bent u een natuurliefhebber? Dan is het hier in de prachtige Alpen met zijn ruim 50.000 kilometer aan wandelpaden een echte aanrader.

 • Accommodaties via Belvilla.nl

  Je vakantiehuis in Berner Oberland zoek & boek je gemakkelijk online op Belvilla.nl.

 • TUI.nl

  Dit bergland bij uitstek biedt eindeloos veel variatie. Van historische stadjes, diepblauwe meren en watervallen, tot de gletsjerwereld van de Eiger, Mönch en Jungfrau.

 • snpreizen.nl

  Wandelen tussen de klassiekers met SNP Natuurreizen. Bergwandelvakantie langs hotels en pensions.

 • Bungalow.net

  Bern is de hoofdstad van Zwitserland. Vanaf de vakantiehuizen in Bern beleeft u plezier aan de binnenstad met de historische uitstraling. De stad is niet indrukwekkend groot, maar huisvest talloze historische…lees verder

 • Anwb reizen

  Bern, gelegen tussen de Alpen, is de onofficiële hoofdstad van Zwitserland. De stad heeft een charmante middeleeuwse stadskern met een sprookjesachtige uitstraling. Blikvanger is de 13e-eeuwse Zytglogge, waarvan de bronzen klokken nog elk uur slaan.

Meer vakantie-ideeën voor Zwitserland

Meer reisorganisaties voor Zwitserland

Meer stedentrips

bern
zwitserland-bern
bern
(Visited 464 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *