Italië Vakantie ideeën

Bergamo met historisch centrum Citta Altà

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  bergamo

  😎 Het historische centrum is het hooggelegen Citta Altà.

  Hier bevinden zich prachtige gebouwen (palazzo’s en kerken) uit de middeleeuwen en de renaissance. Op de pleinen in de straatjes zijn overal barretjes en terrassen die mede met dank aan de studenten altijd levendig zijn. De leuke kleine winkeltjes en pasticceria’s (banketbakkerijen) en de straatmuzikanten maken het beeld compleet. Citta Altà is ommuurd door stadsmuren uit de Venitiaanse tijd die nog grotendeels in tact zijn. Tijdens een wandeling over deze stadmuren kunt u genieten van een bijzonder uitzichten op de moderne stad, de Povlakte en de Orobische Alpen. Citta Altà is onder andere te bereiken met een zogenaamde “funicolare” (lift).

  Bergamo ligt aan het begin van de Valle Brembana, een ongerepte vallei in Noord Italië, omringd door de Orobische Alpen. De Valle Brembana is een streek met authentieke dorpjes, met goede en betaalbare horeca, midden in prachtige natuur. Daarmee is het een prima vakantiebestemming met voor elk wat wils. In de directe omgeving zijn er mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, wielrennen, trekking, klimmen, en wintersporten als langlaufen, skiën en sneeuwwandelen.

  Absoluut de moeite waard is de rit met de Funicolari naar het hoge gedeelte van de stad. Deze kabel/lier/radbaan is een geweldige belevenis met een stijgingpercentage van soms 52%.

  Enkele aanbieders voor de regio Bergamo

  Meer reisorganisaties voor Italië

  Meer vakantie-ideeën voor Italië

   

   

  bergamo
  step aviasco bergamo
  bergamo

  (Visited 374 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress