Ga naar de inhoud

bergamo

😎 Het historische centrum is het hooggelegen Citta Altà.

Het historische centrum van veel Italiaanse steden is een belangrijke trekpleister voor toeristen van over de hele wereld. Een van de meest indrukwekkende historische centra van Italië bevindt zich in het hooggelegen Citta Altà. In deze blog zullen we een kijkje nemen in de geschiedenis van Citta Altà en de vele prachtige bezienswaardigheden die er te zien zijn.

Geschiedenis
Citta Altà, wat “hoge stad” betekent in het Italiaans, is het historische centrum van de stad Bergamo. De stad werd gesticht door de Etrusken in de 6e eeuw voor Christus en is sindsdien een belangrijke stad geweest in de regio Lombardije. Citta Altà werd gebouwd op een heuvelrug, omringd door vestingwerken, waardoor het een strategische positie had en goed beschermd was tegen indringers.

Bezienswaardigheden
Citta Altà is gevuld met prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden. De Piazza Vecchia, het hart van Citta Altà, is een prachtig plein met een indrukwekkend uitzicht op de omgeving. Het Palazzo della Ragione, een middeleeuws paleis dat vroeger als gerechtsgebouw diende, is een andere belangrijke bezienswaardigheid. Het paleis heeft een prachtige klokkentoren en biedt een spectaculair uitzicht over de stad.

De Basilica di Santa Maria Maggiore is een prachtige kerk uit de 12e eeuw, met een indrukwekkend interieur en prachtige fresco’s en schilderijen. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de Cappella Colleoni, een prachtige kapel gebouwd ter ere van de militaire leider Bartolomeo Colleoni, en de Torre dei Caduti, een indrukwekkende toren die is gebouwd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Ervaring
Een bezoek aan Citta Altà is een onvergetelijke ervaring. Het historische centrum van Bergamo is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur en biedt een fascinerende blik in de geschiedenis van Italië. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige bezienswaardigheden en geluiden van de stad terwijl ze door de smalle straatjes en steegjes wandelen en genieten van het prachtige uitzicht op de omgeving.

bergamo

Conclusie
Het historische centrum van Citta Altà is een must-see attractie voor iedereen die Italië bezoekt. Het biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van de stad Bergamo en is gevuld met prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden. Een bezoek aan Citta Altà is een onvergetelijke ervaring en een hoogtepunt van elke reis naar Italië.

Enkele aanbieders voor de regio Bergamo

  • TUI.nl

   In het noorden van Italië is Lombardije een ideale streek voor een actieve vakantie. Dat komt omdat hier fonkelblauwe meren als het Gardameer en het Comomeer te vinden zijn. lees meer…..
  • Riksjatravel.nl

   Mama mia! In Italië is het leven een feestje. Op reis leer je vanzelf mee te genieten, van de rust in nationale parken, van de hartelijkheid waarmee je wordt begroet in smalle straatjes en het bruisende leven – zowel op straat als letterlijk bij Mount Etna
  • Vacanceselect.nl

   Het Gardameer is misschien wel het mooiste van alle Italiaanse meren. Een idyllische plek met glinsterend azuurblauw water, schilderachtige stadjes en bergen die een majestueuze achtergrond bieden
  • DeJongIntra.nl De route van  deze 10 daagse auto-rondreis loopt van Lago Maggiore via het Como meer naar het welbekende Gardameer. 

Meer reisorganisaties voor Italië

Meer vakantie-ideeën voor Italië

(Visited 919 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon