Meteen naar de inhoud

😎 Belchite is de plaats waar een van de bloedigste gevechten uit de Spaanse Burgeroorlog werd geleverd,

de slag om het strategische Ebro-dal.
De stuk geschoten stad staat er nog ter nagedachtenis aan de verschrikkingen van de oorlog.

Als u de spookstad van Belchite nadert, in de Spaanse provincie Aragon, wordt de grond dieprood, bijna als een teken van de plaats wat u nadert is gedrenkt in het bloed van de strijd. Belchite is misschien wel de meest krachtige herinnering in Spanje van de verwoesting die oorlog (in dit geval de burgeroorlog van 1936-1939) kan brengen voor bevolkingsgroepen. Het is nu zo als het was op zijn overgave op 1 september 1937.
24 augustus 1937 was het begin van de Slag van Belchite. De Spaanse Burgeroorlog kostte het leven van meer dan 300 duizend mensen en vandaag de dag kan de stad gezien worden als een stil eerbetoon aan mensen – alle mensen – die hun leven in de strijd verloren. Echter, werd de stad aanvankelijk gelaten zoals het is voor veel donkerder politieke motieven.

Aragón

Houd je van bergen, kastelen en authentieke dorpjes? Dan is Aragón de ideale bestemming. In de vijftiende eeuw legde het huwelijk tussen de Fernando van Aragón en Isabel van Castillië de basis voor het huidige Spanje.

De streek ligt in het noordoosten van Spanje met de provincies Huesca, Teruel en Zaragoza. De Pyreneeën in het noorden bieden uitstekende mogelijkheden om te wandelen of te skiën. De prachtige valleien herbergen kastelen en kloosters.

Het hele jaar evenementen

De regio bruist het hele jaar door van de evenementen. In februari dossen mensen zich uit in middeleeuwse dracht voor een gala in Teruel. Daar is het ook in juli een week lang feest vanwege Feria del Ángel. In oktober viert Zaragoza elk jaar de Mariaverschijning tijdens het Fiësta del Pilar. In oneven jaren vindt het Festival Folklórico de los Pirineos plaats. Dan worden de straten van Jaca anderhalve week lang opgeluisterd met internationale muziek, dans, handwerk en theater.

Hier enkele accommodaties om te boeken in regio Aragon

Meer reisorganisaties voor Spanje

Meer vakantie-ideeën voor Spanje

(Visited 1.108 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon