Estland Letland Litouwen Stedentrips Vakantie ideeën

Art Nouveau en houten huizen in Riga

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  Stedentrip naar Riga
  riga

  😎 Een van de dingen waarom Riga bekendstaat, zijn de vele Art Nouveau- of Jugendstil-gebouwen.

  In totaal zijn het er ongeveer 800.
  Toen de Art Nouveau-gebouwen in Riga werden gebouwd, was Riga een belangrijke handelsstad, vandaar dat er geld was om deze rijkelijk versierde gebouwen te laten ontwerpen en gebouwen. Op verschillende plekken in Riga kun je zien dat er hard wordt gewerkt aan het renoveren van veel van deze gebouwen. Soms is er alleen geld om de begane grond op te knappen en moet de rest van het gebouw nog even geduld hebben.

  Als je buiten het centrum van Riga, dus ook rondom deze Art Nouveau-wijk, wat gaat rondlopen, kom je vanzelf ook enkele van de 3500 oude houten huizen van Riga tegen. Hierin woonde de middenklasse, terwijl in de Art Nouveau-gebouwen de elite woonde. In tegenstelling tot veel andere steden zijn in Riga de oude houten woningen van eind 19e/begin 20e eeuw (en soms zelfs uit de 18e eeuw) niet gebouwd om flats te kunnen bouwen. Inmiddels vallen ze onder de bescherming van UNESCO. Filmmakers zijn er blij mee, want die gebruiken ze als filmset. Sommige zien er goed onderhouden uit, andere kunnen wel een opknapbeurt gebruiken.

  De Orthodoxe kerk van Riga met zijn opvallende gouden koepels werd door de Sovjets gebruikt als sterrenwacht. Beneden was een café gevestigd en er werd gegrapt dat God alles hoorde wat daar besproken werd.

  Hier enkele aanbieders voor Riga.

  • Booking.com

   Vakantiehuizen. Appartementen. Hotels. Villas. Goedkope Hotels. Herbergen. Typen: Hotels, Appartementen, Villa’s, Hostels, Resorts, Bed & Breakfasts.

  • DeJongIntra.nl

   Boek een vakantie Letland bij de Jong Intra Vakanties en ontdek de mooie bezienswaardigheden die het land heeft.

  • D-reizen.nl

   Je ideale stedentrip naar Riga boek je bij de grootste vakantie-vergelijker van Nederland.

  • Stedentrips.nl

   Boek uw stedentrip inclusief vlucht & hotel. 62 wereldsteden. Plan hier uw stedentrip naar Riga.

  • Kras.nl

   Barokke paleizen, kleurrijke steden en schilderachtige landschappen vormen samen de ingrediënten van een rondreis Letland.

  • Prijsvrij.nl

   Goedkope vakantie Riga? Prijsvrij.nl! …

  • Noord Europa cruises

   De Noorse fjorden en het Russische Sint Petersburg zijn twee van de favorieten tijdens een cruise in Noord-Europa. Maar cruisen langs schitterende hoofdsteden zoals Oslo, het koninklijke Stockholm, schilderachtig Kopenhagen en het verrassende Helsinki; maakt ook een volle dagagenda. Maar ook de andere kant van de Oostzee is het bezoeken waard, denk aan Riga en het beeldschone Tallinn waar u zich in de Middeleeuwen zult wanen.

  riga

  riga

  riga

  (Visited 211 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress