Groot-Brittannië Vakantie ideeën

Yorkshire Dales ruig en ongerept heuvellandschap

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  😎 Yorkshire Dales Ruig en ongerept heuvellandschap

  Het nationale park Yorkshire Dales ligt ten oosten van de waterscheiding van het Penninisch Gebergte, de bergachtige ruggengraat van Engeland en zo’n tachtig kilometer ten noorden van Leeds . Deze regio staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De streek bestaat uit vier grote en talloze kleinere dalen (dales), die omringd worden door heuvels met rotsige hellingen. Het brede Wensleydale, dat dwars door het gebied loopt, staat bekend om de kastelen, watervallen en de kaas uit het dorpje Gayle. Het smalle Swaledale in het noorden wordt omzoomd door steile hellingen. In het diepe, grillig gevormde Wharfedale, in het hart van de Yorkshire Dales, liggen veel pittoreske dorpjes. In het westen strekt zich het Ribblesdale uit, een glooiend landschap met kalksteenkloven en hoog oprijzende toppen.

  De Yorkshire Dales zijn beroemd om zijn stenen muren die het landschap oversteken, het groen van dit kalksteenland in tegenstelling tot prachtige schilderachtige kenmerken zoals Kilnsey Crag of Malham Cove. Yorkshire dalesElke Dale heeft zijn eigen karakter, met beroemde rivieren zoals de Wharfe of Swale die langs de valleibodem stroomt, schapen die de hooglanden begrazen, en steengebouwde boerderijen en dorpen die het landschap vormgeven. Curlews, oestercatchers en roofvogels kunnen vaak gezien worden.

  De Yorkshire Dales is het eerste wandelgebied, met makkelijke wandelingen die loopt in het Three Peaks gebied van Penyghent, Whernside en Ingleborough. Bezoek de grotten bij White Scar en Stump Cross.

  Steden zoals Skipton, Leyburn, Hawes en Richmond bieden fascinerende winkels en interessante afwisselingen, met markten en lokale producten beschikbaar.

  In de Dales zijn er herinneringen aan zijn turbulente geschiedenis – Viking plaatsnamen en vestingen zoals Bolton Castle en Skipton Castle. Meer moderne attracties zoals de Verboden Corner of Wensleydale Cheese Creamery bieden verschillende ervaringen.

  yorkshire dales

  Hier enkele reisorganisaties om uw vakantie te boeken in deze regio

  Meer reisorganisaties voor Groot-Brittannië

  Méér leuke vakantie-ideeën voor Groot-Brittannië  yorkshire

  yorkshire

 • (Visited 256 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress