Duitsland

Vakantie in deelstaat Saksen-Anhalt

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  deelstaat saksen anhalt

  Saksen-Anhalt kan terugkijken op een lange geschiedenis

  en uit iedere periode is er wel iets te zien. Beginnend bij de prehistorische Hemelschijf van Nebra, via de stellingen van Maarten Luther op de kerkdeur van Wittenberg tot de recente Groene Citadel van Hundertwasser in Maagdenburg.

  Het landschap van de deelstaat is heel afwisselend: laagvlakten in het noorden met heidevelden en moerassen, steile beboste hellingen in de Harz en prachtige rivierdalen van onder andere de Elbe, de Saale, de Unstrut en de Havel. Een deelstaat met een rijke historie met hoogtepunten als de cultuursteden Halle en Naumburg en modernere architectuur uit de Bauhaus periode in Dessau.
  Een van de hoogtepunten is de Quedlinburg, een van de mooiste vakwerkstadjes in Duitsland. Bijzonder mooi zijn ook de dorpskerk van Schönhausen en de ruïne van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Loburg. Het klooster Jerichow bij Tangermünde is een van de beste voorbeelden van baksteenbouw. Prachtig is ook het kasteel van Allstedt uit de tijd van Otto II of de kerken van Halberstadt, de St. Pankratius in Hamersleben en slot Seeburg.

  Maar liefst 4 UNESCO-werelderfgoedlocaties liggen hier vlak bij elkaar – de vakwerkstad Quedlinburg, de Lutherplaatsen in Eisleben en Wittenberg, het Bauhaus en de ‘Meisterhäuser’ in Dessau alsmede het Tuinenrijk Dessau-Wörlitz.

  De Romaanse Route loopt dwars door de deelstaat en verbindt 80 romaanse kerken, kathedralen, burchten, paltsen en kloosters met elkaar.

  saksen Anhalt

  Klik voor vergroten

  Saksen Anhalt

  Klik voor vergroten

  Saksen Anhalt

  Klik voor vergroten

  Bezienswaardigheden:

  • Het kasteel Wernigerode
   was oorspronkelijk een middeleeuwse burcht in de gelijknamige Duitse stad die vooral door de Duitse keizer werd gebruikt bij zijn jachtpartijen in de Harz.
  • Het Parklandschap Dessau-Wörlitz
   is een ensemble van steden, dorpen, parken, paleizen en monumenten in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt dat in 2000 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is geplaatst.
  • Het Mittellandkanal
   is met zijn 325,7 km de langste kunstmatige waterloop van Duitsland. Het kanaal begint als aftakking van het Dortmund-Eemskanaal bij Hörstel en voert dan langs onder andere Bramsche.
  • Het Lutherhuis
   staat in de binnenhof van het Augusteum te Wittenberg. Het was van 1524 tot aan zijn overlijden in 1546 het woonhuis van de reformator Maarten Luther en is momenteel in gebruik als museum.
  • Het Beatles Museum
   is een museum in Halle in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt. Het is gewijd aan de geschiedenis van The Beatles als groep en aan de afzonderlijke solocarrières van de bandleden.
  • Kasteel Saaleck
   is een kasteel bij de Duitse plaats Saaleck in Bad Kösen, Saksen-Anhalt. Het is rond het jaar 1050 gebouwd op een heuvel van waaruit de vallei van de Saale gecontroleerd kon worden.
  • De Dom van Maagdenburg
   is de voornaamste kerk van de Duitse stad Maagdenburg en een van de oudste gotische bouwwerken in Duitsland.
  • Altstadt Quedlinburg
   Bijna alleen maar autenthieke bebouwing. Stad staat op Werelderfgoedlijst van Unesco. Heel fotogeniek. Omdat de stad klein is, is alles goed te belopen.
  Directe links naar de juiste bestemming.
  Belvilla

  Tui vakanties

  Kras reisbureau

  logo oad

  logo Acsi

  logo booking

  saksen anhalt

  Klik voor vergroten

  saksen anhalt

  Klik voor vergroten

  Saksen Anhalt

  Klik voor vergroten

  Bijzondere overnachtingen:

  Hotel Restaurant 'Alte Canzley'

  Hotel Restaurant ‘Alte Canzley. Ontwaken tegenover Luthers Thesentür in Wittenberg

  Romantik Hotel Theophano- Hotel

  Romantik Hotel Theophano. Kan het nog mooier? Aan de markt.

   Schlosshotel Zum Markgrafen

  Schlosshotel ‘Zum Markgrafen’
  Is het een kasteel of een villa?

  Quedlinburg

  Apartments anno 1560 in Quedlinburg. Ga mee terug in de tijd

  deelstaat saksen anhalt

  Vakantieparken in deelstaat Saksen-Anhalt.

  Voor méér tips vakantieparken in Duitsland HIER.

  Direct boeken in de belangrijkste steden:
  Dessau(18)Eisleben(6)Halberstadt(17)Halle an der Saale(41)Lutherstadt Wittenberg(29)Merseburg(12)Naumburg(38)Stendal(12)Quedlinburg(138)Wernigerode(127)
 • (Visited 154 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress