Duitsland

Vakantie in deelstaat Mecklenburg-Vorpommern

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  deelstaat Mecklenburg-Vorpommern

  De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is in het noordoosten van Duitsland gelegen.

  Aan de noordkant grenst de regio aan de Oostzee en aan de oostkant aan Polen. Nog niet zo lang geleden wisten alleen de Duitse vakantiegangers de weg naar de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommeren te vinden. Tegenwoordig trekken echter steeds meer toeristen uit andere landen richting deze gevarieerde regio.

  1.900 kilometer kustlengte met elegante Oostzeebadplaatsen en witte stranden, eerbiedwaardige UNESCO-werelderfgoedsteden en een indrukwekkende natuur. Slechts een uurtje rijden ten zuiden van de Oostzee strekt zich het grootste samenhangende meren- en rivierlandschap van Midden-Europa uit. De stadjes en dorpen tussen de ooigebieden en de heuvels uit de ijstijd herbergen zo’n 2.000 kastelen, parken en herenhuizen, waaronder ook het ‘Neuschwanstein van het noorden’.

  De prachtige kust en het reusachtige merengebied in combinatie met een grotendeels onbedorven cultuurlandschap vormden de basis voor de toeristische ontwikkeling die zijn weerga niet kent. Het resultaat is een regio die met een ruim aanbod zowel de veeleisende gast als de natuurliefhebber op zijn wenken bedient. Niet voor niets is deze deelstaat uitgegroeid tot binnenlandse vakantie-bestemming nummer één van onze oosterburen!

  Mecklenburg-Vorpommern

  Klik voor vergroten

  Mecklenburg-Vorpommern

  Klik voor vergroten

  Mecklenburg-Vorpommern

  Klik voor vergroten

  Bezienswaardigheden:

  • Anklam
   ligt in het historische Pommeren aan de rivier de Peene. De voormalige Hanzestad kreeg in 1264 stadsrechten. Na de Tweede Wereldoorlog, waarin de stad grote schade leed, behoorde Anklam tot de DDR.
  • Bad Doberan
   is vooral bekend vanwege het hier aanwezige cisterciënzerklooster. Het klooster is tussen 1295 en 1368 gebouwd in opdracht van hertog Henry Borwin. Het interieur heeft rode muren en kleurrijke gewelfribben.
  • Gadebusch
   ligt dicht bij de voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland. De stad telt een kleine 7000 inwoners en bezit twee historische monumenten. De Stadtkirche dateert uit 1220 en is de oudste bakstenen kerk in Mecklenburg.
  • Greifswald
   ligt 5 kilometer vanaf de Greifswaldbaai en maakte vroeger deel uit van de Hanze. Tegenwoordig heeft het vooral een regionale functie. Op het marktplein vindt u een barok stadhuis en verschillende patriciërswoningen. Vlakbij staat de grote Dom St. Nikolai met een achtkantige toren.
  • Güstrow
   telt ruim 30.000 inwoners en is in het bezit van enkele fraaie historische gebouwen. Het imposante Schloss dat vanaf 1558 is gebouwd door Franz Parr is een mengemoes van Duitse, Italiaanse en Hollandse stijlen.
  • In Ludwigslust
   staat de barokke residentie van de hertogen van Mecklenburg-Schwerin. Dit ‘Versailles van Mecklenburg’ lijkt niet echt op zijn Franse naamgever. Het kasteel is opgetrokken uit baksteen dat verborgen is achter zandsteen uit de Rudaheuvels. Rondom het kasteel ligt het grote Schlosspark dat in de 19de eeuw opnieuw werd aangelegd in Engelse stijl.
  • Nationaal Park Jasmund met krijtrotsen op Rügen
   In het noordoosten van Duitsland bevindt zich een uniek en fascinerend landschap met krijtrotsen, venen, eeuwenoude beukenbossen en een afwisselende dieren- en plantenwereld. Het grootste eiland van het land wordt omzoomd door een 10 kilometer lange en tot 117 meter hoge krijtkust.
  • Neubrandenburg
   werd in 1248 gesticht als zusterstad van Brandenburg aan de Havel en is nog in het bezit van vrijwel intacte middeleeuwse stadswallen. De stadswallen hebben een lengte van bijna 2,5 kilometer die onderbroken worden door ‘Wiekhäuser’ (vakwerkhuizen).
  • Peenemünde
   ligt op het eiland Usedom. In de Tweede Wereldoorlog werd er vlak naast het dorp onderzoek en ontwikkeling gedaan naar V-wapens die werden gebruikt als geheime wapens van de Duitse Wehrmacht. Het museum bevindt zich op militair grondgebied en is historisch gezien het interessantste van het eiland.
  • Rostock
   is de grootste stad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren en telt een kleine 200.000 inwoners. Rostock was een lid van de Hanze en werd daarmee in de Middeleeuwen een rijke stad. In 1419 werd hier de eerste universiteit van Noord-Europa gesticht. In WOII raakt de stad zwaar beschadigd. Na de oorlog werd Rostock uitgebreid herbouwd als paradepaardje van de DDR.
  • Rügen
   is met een oppervlakte van 926 km² het grootste eiland van Duitsland en ligt in de Oostzee. Het eiland heeft een maximale lengte van 52 km en een maximale breedte van 41 km. Het eiland is te bereiken vanaf de op het vaste land gelegen Hanzestad Stralsund.
  • Schwerin
   is de hoofdstad van Mecklenburg-Voor-Pommeren en wordt omringd door verschillende meren. De grootste van deze meren, het Schwerinermeer, omvat een gebied van 60 km². Op een eiland in de Schweriner See staat het Schweriner Schloss. Op deze locatie staat al sinds de 10de eeuw een kasteel dat in de afgelopen duizend jaar is aangepast en uitgebreid.

  Directe links

  naar de juiste bestemming.

  Logo Tui

  Belvilla

  Kras reisbureau

  logo oad

  logo roompot

  logo pharos reizen

  logo Acsi

  vakantieboerderij

  Mecklenburg-Vorpommern

  Klik voor vergroten

  Mecklenburg-Vorpommern

  Klik voor vergroten

  Mecklenburg-Vorpommern

  Klik voor vergroten

  Bijzondere overnachtingen:

  Hotel Panorama

  Panorama Hotel Lohme
  De weidse zee, de hoge lucht – ins Blaue hinein, zo is de blik vanaf de krijtkust het best samen te vatten.

  Hotel Seehotel

  Seehotel am Neuklostersee
  U hebt de tijd, dit hotel de ruimte. Hoewel, hotel…’t is eigenlijk meer een vakantiedorpje

  Hotel am See

  Hotel am See in Cambs naast het meer Cambser See in Cambs

  Hotel Schloss Gamehl

  Hotel Schloss Gamehl is gevestigd in een neogotisch kasteel in de buurt van de stad Wismar aan de Oostzee.

  Vakantieparken in deelstaat Mecklenburg-Vorpommern

  deelstaat Mecklenburg-Vorpommern

  Meer vakantieparken in Duitsland klik HIER

  Direct boeken in de belangrijkste steden:
  Greifswald(35)Neubrandenburg(9)RostockSchwerin(46)Oostseebad Sellin(417)Stralsund(83)Warnemünde(125)Wismar(64)Zingst(105)
 • (Visited 129 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress