Reisverhalen Spanje

Segovia wie kent het niet.

 • Uw bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  segovia

  😎 Segovia is een stad in het zuidelijk deel van de autonome regio Castilla en León.

  De stad is ook de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. Zij ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Eresma en Clamores aan de voet van de bergketen Guadarrama.

  De naam is van Keltisch Iberische oorsprong. De eerste bewoners noemden de stad Segobriga en dat is dus duidelijk Keltisch Iberisch, de taal van een deel van de Keltische familie. De naam van de stad bevat het deel “Sego” wat “Overwinning” betekend. We vinden dit voorvoegsel ook in de steden Segeda en Segonta. Het laatste deel “briga” heeft de betekenis van “stad” of “fort”. Als we de beide delen samenvoegen komen we op “Stad van de Overwinning”.

  Onder de Romeinse en Arabische overheersing werd de naam langzaam veranderd in Segovia voor de Romeinen en Šiqūbiyyah in het Arabisch.

  Segovia, staat bekend om zijn Romeinse aquaduct, gelegen op hoge grond tussen de rivieren Eresma en Clamores. Hoewel het beroemde aquaduct het meest bekend is zijn er ook nog talrijke romaanse kerken. De kathedraal en Fortress naar dit prachtige landschap dat de leiding over dit deel van Castilië te vormen.

  Hier enkele accommodaties in de buurt

  Meer reisorganisaties voor Spanje

  Meer vakantie-ideeën voor Spanje

  Sergovia spanje

  sergovia

  sergovia

  sergovia

 • (advertentie)
  • lastminute
  (Visited 86 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress