Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

Overzicht van mogelijkheden op Corsica


Prachtige Eilandtour rondreis door Corsica

Het landschap weerspiegelt de mentaliteit van de Corsicanen: weerbarstig en onverzettelijk. Corsicanen zijn bereid om voor hun onafhankelijkheid te vechten. ACSI reizen heeft deze reis samengesteld

https://www.vakantieroute.nl/corsica-neem-eens-de-trein/


Ajaccio

De hoofdstad van het prachtige eiland Corsica is tevens de geboortestad van de Franse Keizer Napoleon. Zijn huis is het beroemde Casa Buonaparte. De haven heeft een prominente plaats is deze stad. Je kunt hier met de Ferry naar verschillende bestemmingen varen, waaronder het eiland Sardinië en naar Nice of Toulon in Frankrijk. Het meest centrale punt van de stad Ajaccio is de rotonde op het Place Charles de Gaulle. Hier komen maar liefst twaalf straten bijeen. Hiervandaan vertrekken veel toeristische uitstapjes. Aan dit plein staat ook het stadhuis waarin het museum over Napoleon is gevestigd. Op de Place Giraud vind je één van de standbeelden van deze machtige keizer.

Speciaal geselecteerd is Hotel Spunta di Mare 

Hôtel Spunta Di Mare ligt aan de kust en aan de rand van het centrum van Ajaccio. Op 250 meter afstand kunt u het strand van Corse Azur bezoeken. De internationale luchthaven is op 5 minuten afstand gevestigd. Deze accommodatie beschikt over fraaie kamers en een verwarmd binnenzwembad. U kijkt er ver en weids uit over de baai van Ajaccio.


Calanches de Piana

Een andere zeer prachtige omgeving vind je bij Piana, wat ongeveer 78 km van de hoofdstad Ajaccio ligt. Hier zijn diverse wandelpaden waarbij kunt genieten van het fenomenale zicht over de oceaan en de prachtige rode rotsformaties van Calanches de Piana. De rode granieten formaties zijn gevormd door jarenlange erosie. Het dorp Piana behoort tot de mooiste plekjes van Corsica. Van hieruit heb je prachtig zicht op de Golf van Porto en natuurlijk de azuurblauwe zee. De huizen zijn er voornamelijk wit en er staat een prachtige kerk ‘Sainte-Marie’ wat het schilderachtige plaatje compleet maakt.

Speciaal geselecteerd Hotel Capo Rosso

Het Hôtel Capo Rosso bevindt zich in Piana, op slechts 8 km van het strand en op 11 km van Porto. Het biedt een verwarmd buitenzwembad en een restaurant met panoramisch uitzicht op de Golf van Scandola.


Bonifacio

Volgens kenners ligt de meest merkwaardige plaats van het eiland Corsica in het zuiden. Op een rotsmassa van ongeveer 80 meter hoog ligt de stad Bonifacio. De smalle straatjes, de vestingmuren en de knusse huizen worden omringd door steile rotswanden. Op diverse plaatsen zijn mysterieuze uithollingen te vinden in deze rotswanden. De plaats ademt eigenlijk een bijzondere en historische sfeer uit. Er staat een gotische kerk uit de 13e eeuw en een mooie romaanse kerk met klokkentoren. Andere bezienswaardigheden van Bonifacio zijn de zoutpannen en waterbassins.

Speciaal geselecteerd Hotel Solemare

Hotel Solemare ligt in het centrum van het middeleeuwse Bonifacio en biedt uitzicht op de oude haven en de citadel. De accommodatie biedt een verwarmd buitenzwembad, een bar, een terras en kamers met airconditioning.


Reisbureaus die accommodaties aanbieden op Corsica

   
(Visited 48 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *