Italië Vakantie ideeën

Pragser Wildsee een rondje om het meer.

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  prager wildsee

  😎 De Pragser Wildsee (Lago di Braies) is niet alleen een van de mooiste meren van Zuid-Tirol

  , maar ook een van de diepste: het diepste punt van het Lago di Braies ligt op 36 meter en het meer is gemiddeld 17 meter diep.

  In ongeveer een uur tijd kunt u een mooie rondwandeling om de ‘parel onder de meren in de Dolomieten’ maken. Wie het liever hogerop zoekt, kan hiervandaan verschillende tochten maken. Hier begint bijvoorbeeld de bergwandelroute Dolomiten-Höhenweg nr. 1. Op het smaragdgroene Lago di Braies kunt u ook heerlijk roeien, terwijl de dappersten ‘s zomers zelfs een verfrissende duik in het koele water wagen.

  Het ligt op een schitterende locatie aan de noordrand van het Natuurpark Fanes-Sennes-Braies/Fanes-Sennes-Prags, omringd door een majestueus berglandschap.

  zuid-tirolNatuurpark Fanes-Sennes-Prags beslaat een oppervlakte van ca. 25.453 ha. In het oosten grenst het natuurpark aan het dal Valle di Landro/Höhlensteintal, in het westen strekt het zich uit tot het dorp S. Vigilio di Marebbe/St. Vigil in Enneberg en in het zuiden tot het dorp S. Cassiano/St. Kassian, waarna het de Zuid-Tiroolse provinciegrens volgt.

  Verspreid over de berghellingen liggen de Viles, de typisch Ladinische gehuchten die bestaan uit groepjes authentieke houten boerderijen. De bewoners waren vroeger zelfverzorgend, omdat ze de stallen, ovens etc. met elkaar deelden. De mensen in dit deel van de Dolomieten spreken Ladinisch, een oude Reto-Romaanse taal met elementen uit het vulgair Latijn. Deze taal wordt vandaag de dag nog steeds in enkele Dolomietendalen gesproken.

  zuid-TirolHet Fanes-plateau is een populair wandelgebied. Het is een karstlandschap met de kenmerkende spleten en holen, waarin kleine meren zich hebben gevormd. Overal zijn door weer en wind geërodeerde rotsen zichtbaar. Een andere geliefde bestemming in het natuurpark is de Prato Piazza/Plätzwiese, een uitgestrekte alpenweide aan de voet van de bij bergwandelaars populaire berg Dürrenstein. Het bezoekerscentrum van het natuurpark Fanes-Senes-Braies staat in S. Vigilio di Marebbe in het dal Valle di Tamores/Rautal. Bezoekers krijgen hier inzicht in de ontstaansgeschiedenis van de Dolomieten en de exploitatie van de alpenweiden. Bovendien zijn in het centrum verschillende fossielen te zien, waaronder botten van de holenbeer die in het natuurpark zijn gevonden. In het middelpunt van de tentoonstelling staat de replica van de Conturinesgrot. De levende dieren in het terrarium oefenen vooral op kinderen een magische aantrekkingskracht uit.

  Hier enkele tips over accommodaties in deze regio.

  Meer reisorganisaties voor Italië

  Meer vakantie-ideeën voor Italië

  Prager wildsee

  Prager Wildsee

 • (Visited 1.089 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress