Meteen naar de inhoud

mullerthal trial

😎 Mullerthal trial zijn 3 prachtige wandelroutes in Luxemburg

De Mullerthal Trail leidt over een lengte van 112 km door alle landschappelijke bijzonderheden van de Regio Mullerthal het “Luxemburgs Klein Zwitserland”. Paden gaan door bossen en weiden om steeds weer langs indrukwekkende kloven en bizarre rotsen te komen.

Begin 2014 werd de Trail gecertificeerd met het label “Leading Quality Trails – Best of Europe”.
Tips over de de 3 routes klik HIER.
De hele regio beschikt over een uitstekend wegennet voor rond- en afstandswandelingen.

De regio is een traditioneel en tevens een modern wandelgebied met uitgebreid wandelinfrastructuur. Naast de nationale wandelpaden in de regio is er een veelvoud aan wandelwegen, die door de verschillende gemeentes bewegwijzerd en onderhouden worden.

Voor de echte wandelaars en natuurgenieters is deze streek altijd een plek waar je graag naar terugkomt. Vele leuke plaatsjes, mooie kastelen en natuurlijk de stad Luxemburg zelf. Genoeg om je te vermaken en met een heerlijk gevoel huiswaarts te gaan.

Ga ook eens bijvoorbeeld Gromper Keeschelche eten. Dit zijn een soort pannenkoeken van aardappelen, ui en peterselie. De Bouneschlupp is een groene bonensoep die wordt geserveerd met aardappelen, uien en spek. Huesenziwwi is een stoofgerecht. Dit gerecht bestaat uit gemarineerde haas, verschillende groentes en rode bourgogne. Ook worden er verschillende kruiden aan toegevoegd. Het gerecht wordt vooral in de herfst gegeten. De Thüringer Rotbratwurst is een gerecht dat oorspronkelijk uit Duitsland komt, maar ook in Luxemburg wordt het erg veel gegeten. Het recept is enorm oud en komt uit de zeventiende eeuw. De worst heeft een hele unieke smaak. Een speenvarken aan het spit wordt vooral tijdens de feestdagen gegeten en het gerecht wordt Fierheklshelli genoemd. Iedereen in Luxemburg kent dit gerecht en het is erg geliefd bij de inwoners.

Klik hier voor accommodaties in de buurt:

Meer reisorganisaties voor Luxemburg

Meer vakantie-ideeën voor Luxemburg

Golfvakanties Golftime

mullerthal trial

mullerthal
Mullerthal
Mullerthal

(Visited 1.406 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterestby feather

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *