Ga naar de inhoud

😎 In de Duitse Harz is 7 mei 2017 werelds langste hangbrug voor voetgangers officieel in gebruik genomen.

Op 7 mei 2017 werd in de Duitse Harz de werelds langste hangbrug voor voetgangers officieel in gebruik genomen. De brug, genaamd de Titan-RT, is een indrukwekkende 458 meter lang en hangt op 100 meter hoogte over de Rappbode-dam, waardoor bezoekers kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de omgeving. In deze blog nemen we je mee naar de Titan-RT en ontdekken we waarom deze hangbrug een must-see attractie is in de Harz.

Geschiedenis
De bouw van de Titan-RT begon in 2014 en duurde bijna drie jaar voordat de brug officieel werd geopend voor het publiek. De brug is ontworpen door de Duitse ingenieur Jörg Schlaich en is gebouwd door het bedrijf Max Bögl Stiftung & Co. KG. De bouw van de brug was geen gemakkelijke taak, aangezien het gebied waarin het werd gebouwd bekend staat om zijn onstabiele grond en de aanwezigheid van de Rappbode-dam.

De brug
De Titan-RT is ontworpen om zowel stabiliteit als veiligheid te bieden aan bezoekers. De brug is gemaakt van staal en heeft een uniek ontwerp met een gebogen vorm en een open structuur, waardoor bezoekers kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving. De brug heeft ook een speciale coating om het staal te beschermen tegen de weersomstandigheden en is uitgerust met een speciale verlichting om de brug ‘s nachts te verlichten.

Ervaring
De Titan-RT is een geweldige attractie voor bezoekers die op zoek zijn naar avontuur en spanning. De brug biedt een spectaculair uitzicht op de Rappbode-dam en de omliggende natuurlijke schoonheid van de Harz. Bezoekers kunnen ook genieten van een adrenaline-kick door over de brug te lopen, die wiebelt en trilt in de wind. De brug biedt ook een prachtig uitzicht op de zonsopgang en zonsondergang, wat het tot een populaire bestemming maakt voor fotografen.

Conclusie
De Titan-RT is een spectaculaire hangbrug en een must-see attractie in de Harz. De brug biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de omgeving, maar ook een onvergetelijke ervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar avontuur. De Titan-RT is een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar spanning en opwinding, of gewoon wil genieten van de prachtige natuurlijke schoonheid van de Harz.

 

Ook nog te doen in de Harz:

Hier enkele aanbieders in de regio Harz:

DeJongIntra.nl

Maak kennis met een adembenemende natuur en gezellige autenthieke dorpen in de Harz.

Anwb-reizen

Ons bijzonder veelzijdige buurland heeft veel te bieden voor allerlei soorten korte en lange vakanties.

Fietsrelax.nl

Duitsland heeft inderdaad bijzonder mooie ‘Radwegen’ (fiestroutes) uitgezet.  Het grote land bevat dan ook alle ingrediënten voor een smaakvolle fietsvakantie.

Landal.nl

Het schilderachtige landschap, diverse UNESCO-stadjes en vergezichten maken de Harz tot een ideale vakantiebestemming.

TUI.nl

Duitse vakwerkstadjes, warmwaterbronnen en middeleeuwse kastelen vormen samen het decor van de Harz.

Vacanceselect

Je vakantie in Harz staat bol van de afwisseling: wandelen, leuke stadjes en burchten bekijken, afdalen in een mijn of juist de lucht in met een kabelbaan…

Meer vakantie-ideeën voor Duitsland
Meer reisorganisaties voor Duitsland

(Visited 6.905 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon