Duitsland Vakantie ideeën

De Königssee hoort met zekerheid bij de mooiste meren ter wereld

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  Köningsseee
  😎 De boottocht over de Königssee is een ware belevenis. Het meer is aangemerkt als schoonste van Duitsland en dan die omgeving. Genieten dus.

  De Königssee, sprookjesachtig te midden van de Beierse bergwereld gelegen, is absoluut een hartstochtelijk doel.
  Een scheepsreis op de Königssee maakt deel uit van de heerlijkste, originele avonturen in Beieren.

  De excursieschepen beginnen vanuit Königssee, een wijk van Schönau, met de rondvaart. Er worden uitsluitend boten met elektrische motoren ingezet om de perfecte waterkwaliteit van het tot 190 meter diepe meer te behouden. De bootsman speelt tijdens het varen met alle plezier een melodie op de trompet voor de beroemde echowand. Als de muziek dan met een paar momenten van vertraging terugkomt, krijgt men echt een paar momenten van kippenvel.

  Op een schiereiland in de Königssee ligt het bedevaartskerkje St. Bartholomä. Met zijn rode uitorens is het al van ver zichtbaar. Erachter torent het indrukwekkende panorama van de Watzmann op. Naast de kerk ligt een café met biertuin. Hier kan men bijvoorbeeld genieten van vers uit het meer gevangen vis en ontspannen bij een koel biertje.

  Als met het schip wordt doorgevaren naar het einde van de Königssee en daar een beetje wordt gewandeld vanaf de aanlegplaats, komt men bij nog een natuurparadijs: de Obersee. Het bergmeer beslaat wel maar een-tiende van het oppervlak van de Königssee, maar is niet minder imposant.

  Op het eind van het dal stuit men op de Röthbach-waterval. Dit is met 470 meter de hoogste waterval van Duitsland. Ook dit hoogtepunt is te bereiken na een korte wandeling rond de Obersee en langs de Fischunkenalm, waar prima kan worden uitgerust.

  Ieder jaar kan in de herfst een bijzonder soort gebeurtenis worden bewonderd: de “Almabtrieb” aan de Königssee. Als de zomer afgelopen is, worden de koeien van de weiden gehaald aan de achterkant van het meer. Zij moeten per schip het meer worden overgevaren om ze voor de winter in de stal te brengen. Aan het begin van de zomer gaan ze op dezelfde manier weer terug naar de weiden boven het meer. En zo kunnen de koeien twee maal per jaar genieten van een boottocht op de Königssee.

  Enkele aanbieders voor Beieren

   • Booking.com

    Hotels, Appartementen, Villa’s, Hostels, Resorts, Bed & Breakfasts.

   • Pharosreizen.nl

    Autovakantie Beieren. Door Beieren loopt de Romantische Strasse, een bekende toeristische route.

   • Suncamp.nl

    Campings Beieren.
    Alle campings hebben een zwembad of liggen bij een strand.

   • Golfreizen.nu

  Golfvakantie in Duitsland: Beieren

  • SNP Natuurreizen

   wandel-, auto-, of fietsvakantie in Beieren.

  • TUI.nl

   Voor natuurliefhebbers is Beieren de ideale plek voor een actieve vakantie. De Zuid-Duitse regio laat zich kenmerken door de groene heuvels, dichte bossen en helderblauwe meren.

  • VakantieXperts.nl

   autovakantie

  Meer reisorganisaties voor Duitsland
  Meer vakantie-ideeën voor Duitsland

  koningssee

  koningssee

  neuschwanstein beieren

  (Visited 259 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress