Duitsland Vakantie ideeën

Jasmund. Een rots in de branding

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  jasmund

  😎 Op het eiland Rügen

  kunnen de bezoekers kennismaken met een stuk natuur dat zo mooi is, dat de schilder Caspar David Friedrich er al zo’n 200 jaar geleden verliefd op werd: de krijtrotsen.

  Het kleinste nationale park van Duitsland in Mecklenburg-Vorpommern is echt iets bijzonders. Tot de grootste attracties van dit in het noordoosten van Duitsland gelegen park behoren naast de op het hoogste punt 117 meter hoge krijtkust ook de meer dan 700 jaar oude, door de UNESCO beschermde oude beukenbossen in Duitsland op het Stubnitzplateau. De mogelijkheden om dit unieke landschap lopend of op de fiets te verkennen, zijn enorm.

  De favoriete wandelroute in het nationale park heet simpelweg ‘Wanderroute Nationalpark Jasmund’. Deze 8,5 kilometer lange route loopt direct langs de indrukwekkende steile kust en biedt zoveel natuurschoon, dat je er na één vakantie beslist nog niet genoeg van hebt: witte krijtrotsen, groene beukenbossen en de blauw glinsterende zee. Wie liever op de fiets stapt, kan op de fietsroute Hamburg -Rügen en de Oostzeekust-fietsroute genieten van de verkwikkende zeelucht.

  Al even afwisselend als de omgeving zijn de flora en fauna. In de weilanden bloeien beschermde orchideeënsoorten zoals het vrouwenschoentje. En terwijl in de lucht af en toe een van de zeldzaam geworden zeearenden cirkelt, kruipen er in de bomen en struiken diep daaronder wel 1.000 verschillende soorten kevers rond.

  Natuur en cultuur naast elkaar

  Wie na zoveel natuurschoon behoefte heeft aan een dag cultuur, kan in deze veelzijdige regio eveneens zijn hart ophalen. Een bezoek aan de Herthasee met zijn legendarische Slavische vestingwallen, de Piratenschlucht in Sassnitz en de Caspar-David-Friedrich-expositie in het stedelijk museum van Greifswald op het vasteland zijn in ieder geval de moeite waard.

  Hier enkele tips voor mooie locaties in de buurt

  Meer reisorganisaties voor Duitsland
  Meer vakantie-ideeën voor Duitsland

  Golfvakanties Golftime

  jasmund

  jasmund

  jasmund

 • (Visited 153 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress