Ga naar de inhoud

gent

😎 Gent is een stad gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen.

De stad telt ongeveer een 250.000 inwoners en behoort samen met Antwerpen, Brugge en Brussel tot de vier populairste Belgische steden. Waar Nederlanders dagtripjes of korte vakanties naar maken. Vooral vanuit het redelijk nabijgelegen Zeeland gaan er redelijk wat dagtoeristen richting de Oost-Vlaamse hoofdstad.
Midden in het centrum ter hoogte van Botermarkt en het Sint-Baafsplein liggen drie belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Je vindt hier namelijk de Sint-Niklaaskerk, de Sint-Baafskathedraal en het Belfort vlak bij elkaar.
Onder het enorme aanbod van historische gebouwen zijn er in de omgeving heel wat kastelen en bijbehorende kasteelparken te vinden. Goede voorbeelden hiervan zijn het Braemkasteel, Frans Tochpark, Kasteel Claeys-Bouüaert, Kasteel Borluut, Maaltepark, Maaltebruggepark, Kasteel De Campagne, Landgoed De Campagne, Kasteel Vilain en Rattendaelpark. Het allermooiste kasteel is toch echt kasteel Gravensteen.

Hieronder enkele aanbieders voor uw stedentrip naar Gent.

TUI.nl

Bekijk hier het ruime aanbod en boek hier uw stedentrip naar Gent.

Anwb-reizen

Gent is een heerlijke Belgische stad, bruisend van de bezienswaardigheden. Zelfs de meest verwende stedentripper kan hier zijn hart ophalen en zich verwonderen over de prachtige architectuur en gezellige pleintjes.

Trivago

Vindt hier uw ideale hotel in Gent.

Vakantiediscounter

Gent is minder toeristisch dan Brugge, maar wel met dezelfde middeleeuwse sfeer op de Graslei.

Meer reisorganisaties voor België
Meer vakantie-ideeën voor België

Meer ideeën voor een stedentrip


gent-belgie
gent

(Visited 611 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon