Beleef dit zelf Oostenrijk Reisverhalen

Garnitzenklamm in Karinthië

 • Zoek op bestemming

 • Facebooktwitterpinterest

  garnitzenklamm

  😎 Misschien wel de mooiste kloof (Klamm) van Oostenrijk is de Garnitzenklamm.

  Deze route kun je heel goed lopen bij zeer warm weer. In de nauwe kloof loop je het meest in de schaduw en het koude water van de beek houdt de lucht aangenaam koel.

  Een van de vele geologische trails in het GeoPark Karnische Alpen loopt door de Garnitzenklamm ten zuiden van Hermagor in Karinthië. Neem een kijkje in het binnenste van een berg en leer door de informatieborden meer over het type en de ouderdom van de gesteenten en de fossielen in de rotsen. Voor de complete tocht door de bergkloof en de terugweg via de wandelpaden moet je circa vijf uur plannen. De route door de kloof is verdeeld in vier delen; aan het einde van ieder gedeelte heb je de mogelijkheid de Garnitzenklamm te verlaten.

  Bestaat deel 1 nog uit een breed pad, in deel 2 wordt dit smaller. In deel 3 is het soms klauteren over rotsen, maar dit is nog prima te doen. Voor deel 4 is Schwindelfreiheid vereist. Het pad is soms maar 20cm breed en gaat hoog langs een rotswand. Overal zijn wel voldoende hulpmiddelen en veiligheidsvoorzieningen aangelegd zodat het nooit gevaarlijk wordt.

  De officiële afstand tot het eind van de kloof is 6km. Dit geldt dus ook voor de terugweg. Door het bos terug, inclusief deel 4, is zeker 10km maar dit loopt wel vlotter dan terug door de kloof. Het hoogteverschil tussen startpunt en eindpunt is 550m. De werkelijk te lopen hoogtemeters zijn aanzienlijk meer omdat het pad veel op en neer gaat. De officiële Klamm looptijd heen en terug van 5 uur is best haalbaar, maar dat is zonder pauzes. Je wilt toch ook lunchen en af en toe van al dat moois genieten?

  Enkele reisorganisaties in Karinthië

  NOVASOL vakantiehuizen

  Garnitzenklamm

  Garnitzenklamm

  Garnitzenklamm

  (Visited 261 times, 1 visits today)
  😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Powered by: Wordpress