Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

garnitzenklamm

😎 Misschien wel de mooiste kloof (Klamm) van Oostenrijk is de Garnitzenklamm.

Deze route kun je heel goed lopen bij zeer warm weer. In de nauwe kloof loop je het meest in de schaduw en het koude water van de beek houdt de lucht aangenaam koel.

Een van de vele geologische trails in het GeoPark Karnische Alpen loopt door de Garnitzenklamm ten zuiden van Hermagor in Karinthië. Neem een kijkje in het binnenste van een berg en leer door de informatieborden meer over het type en de ouderdom van de gesteenten en de fossielen in de rotsen. Voor de complete tocht door de bergkloof en de terugweg via de wandelpaden moet je circa vijf uur plannen. De route door de kloof is verdeeld in vier delen; aan het einde van ieder gedeelte heb je de mogelijkheid de Garnitzenklamm te verlaten.

Bestaat deel 1 nog uit een breed pad, in deel 2 wordt dit smaller. In deel 3 is het soms klauteren over rotsen, maar dit is nog prima te doen. Voor deel 4 is Schwindelfreiheid vereist. Het pad is soms maar 20cm breed en gaat hoog langs een rotswand. Overal zijn wel voldoende hulpmiddelen en veiligheidsvoorzieningen aangelegd zodat het nooit gevaarlijk wordt.

De officiële afstand tot het eind van de kloof is 6km. Dit geldt dus ook voor de terugweg. Door het bos terug, inclusief deel 4, is zeker 10km maar dit loopt wel vlotter dan terug door de kloof. Het hoogteverschil tussen startpunt en eindpunt is 550m. De werkelijk te lopen hoogtemeters zijn aanzienlijk meer omdat het pad veel op en neer gaat. De officiële Klamm looptijd heen en terug van 5 uur is best haalbaar, maar dat is zonder pauzes. Je wilt toch ook lunchen en af en toe van al dat moois genieten?

Wat is er nog meer te doen in Karinthië?

Wat dacht u van:
– peddelen op de Grau,
de Nockalmstrasse rijden
– mountainbiketrail in Bad Kleinkirchheim
– wandelen door 3 landen
– gletsjertrekking op de Pasterze
– op één dag in twee landen golfen.
– na 35 kilometer uw (huur)fiets gewoon weer terugbrengen.
Genoeg redenen om de streek aan te doen voor een heerlijke vakantie.
Tip: met de Kärnten Card zijn ruim 100 bezienswaardigheden en attracties gratis:

musea, kabelbanen, zwembaden, boottochtjes, panoramaroutes en een overvol activiteitenprogramma. De kaart is geldig van april t/m oktober en kost € 47,- (voor volwassenen) resp. € 25,- (voor kinderen) per week in het hoogseizoen. Een uitgebreid overzicht van de attracties, bezienswaardigheden en kaartprijzen in het laagseizoen vindt u op https://www.kaerntencard.at. Naast de Kärnten Card zijn er tal van regionale bonuskaarten verkrijgbaar in Karinthië.

Hier enkele reisorganisaties met mooie reizen en tips voor Karinthië

 • Adventuretickets.nl

  Hét platform voor avontuurlijke activiteiten in Europa! Een netwerk van geselecteerde partners op toeristische bestemmingen verzorgt activiteiten zoals paragliden, raften, duiken, surfen, skydiven, bungeejumpen en canyoning.

  Golfreizen.nu

  Oostenrijk staat dan misschien niet als golfland bekent, maar we kunnen u verzekeren dat u een golfreis naar Oostenrijk een uitstekende keuze is.

  Bergsportreizen.nl

  Bergsportreizen organiseert activiteiten voor mensen met een passie voor bergsport. Er wordt een breed scala aan bergsportreizen georganiseerd in de mooiste en meest exclusieve gebieden. Zo komt u op prachtige plekken die nog onbekend zijn en houdt u er zelfs vrienden aan over met wie u later nog een tocht maakt.

  devakantiediscounter.nl

  Op zoek naar een all inclusive vakantie in Karinthië? Ontdek onze scherpe aanbiedingen.

  Interhome.nl

  Glooiende heuvels, zon in overvloed en altijd sneeuw aan de zuidzijde van de Alpen: hier moet je zijn voor een heerlijke skivakantie in Karinthië inclusief ruime vakantiewoning.

DeJongIntra.nl

Een autovakantie Karinthië biedt u vele mogelijkheden. Karinthië staat bekend als de zonnigste provincie van Oostenrijk. Door het aangename klimaat waant u zich tijdens een autovakantie Karinthië regelmatig in mediterraanse sferen.

Meer vakantie-ideeën voor Oostenrijk

Meer reisorganisaties voor Oostenrijk

Garnitzenklamm

Garnitzenklamm

Garnitzenklamm

(Visited 1.041 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.