Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

Devetashka Cave

😎 Devetashka grot in Bulgarije ligt op 18 kilometer ten noordoosten van Lovech.

Met zeven verschillende grootte gaten aan de bovenkant, wordt de grot ook wel Oknata of Maarata genoemd. Via de gaten wordt de grot voorzien van zonlicht.

Na verschillende onderzoeken is aangetoond dat de Devetashka grot in bijna elk historisch tijdperk bewoond werd. De vroegste kenmerken van menselijke aanwezigheid stammen uit de oude steentijd, ongeveer 70.000 jaar voor Christus.

Met een ingang van 35 meter breed bij 30 meter hoog en een ruime hal met een oppervlakte van 2.400 vierkante meter, is de grot niet te missen. In juni 1996 werd de grot uitgeroepen tot natuurlijk monument in Bulgarije.

Hier enkele tips van aanbieders voor een geslaagde vakantie in Bulgarije

 • Booking.com

  Accommodaties in de buurt van de Devetashka grotten.

 • Bulgarije met TUI

  De Bulgaarse Riviera met zijn kilometerslange zandstranden aan de Zwarte Zee heeft alles, wat voor een fantastische vakantie nodig is. Kunst, geschiedenis, cultuur, natuur, strand, uitgaan of volledig tot rust komen. lees meer…

 • SNP Natuurreizen in Bulgarije

  Vakantie in Bulgarije is meer dan strand aan de Zwarte Zee. Een reis naar Bulgarije biedt een grote variatie in natuur en cultuur. lees meer…

 • Vakantiediscounter.nl

  Prachtige bergen, veel rivieren en een ligging aan zee, bruisende badplaatsen met een levendig uitgaansleven en mogelijkheden om te sporten. lees meer….

 • Prijsvrij.nl

  Dit prachtige land aan de Zwarte Zee heeft een heerlijk klimaat en prachtige zandstranden waarvan de meeste stranden langs autovrije promenades liggen en zijn afgestemd op familietoerisme. lees meer…

 • D-Reizen.nl

  Het machtig mooie Bulgarije is een schitterende bestemming voor iedere vakantieganger.

 • Stipreizen.nl

  Bulgarije is niet alleen een land waarin u kennis kunt maken met cultuur en historie. Het is ook het land van de stralende zon. Een zonvakantie naar Bulgarije boekt u bij Stip Reizen.

 • Tjingo.nl

  Gastvrije en goedkope vakantie in Bulgarije. Bulgarije biedt u als toerist onder andere indrukwekkende gebergten, prachtige stranden en betoverende dorpjes.

 • Auto huren Bulgarije

  Meer reisorganisaties voor de Balkan landen.

  Meer vakantie-ideeën voor Bulgarije.

Bulgarije
Devetashka cavebulgarije
bulgarije

(Visited 402 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *