Meteen naar de inhoud

Zoek op bestemming

Facebooktwitterpinterest

Gouffre de Padirac

😎 Vlak onder Limoges in het departement LOT zijn mooie bezienswaardigheden.

  • Iets ten zuiden van Montignac valt een van de mooiste landschappen van de Dordogne te bewonderen. In La Roque Saint-Christophe in de gemeente Peyzac-Le-Moustier is een hoge rots te zien van bijna 1 km lang en 100 meter hoog.
  • Voor de wijnliefhebbers is het prachtige Cahors zeker een bezoekje waard. Cahors is de hoofdstad van het departement Lot.
  • Figeac is naast Cahors de grootste gemeente in het departement Lot en was een van de snelst groeiende steden in de middeleeuwen, het lag namelijk op het kruispunt van Auvergne, Rouergue en Quercy. Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar 30 sleutels, deze brengen je spelenderwijs langs alle bezienswaardigheden van de stad.
  • Langs de Franse rivieren Dordogne en de Lot zijn behoorlijk wat grotten te bezoeken, maar de Gouffre de Padirac is geen grot zoals alle anderen. De ingang bestaat uit een enorm gat in de grond van bijna 100 meter diep. Je kan de grot afdalen per lift als met de trap. Eens beneden gaat het bezoek verder te water.
  • Loubressac is een van de vele bloemendorpjes die de Lot rijk is. Loubressac is opgenomen in de lijst van mooiste dorpjes van Frankrijk (les plus-beaux-villages-de-france). Het centrum van Loubressac met zijn pittoreske huisjes met rode tegelpannetjes, zijn oude burcht en zijn Romaans kerkje ademen een middeleeuwse sfeer ui.

Voor mooie locaties in deze regio.


valentre

(Visited 436 times, 1 visits today)
😎 DEEL dit bericht met uw Social Media.Facebooktwitterpinterest