Ga naar de inhoud

Cultuur vieren in Athene tijdens het Athene Epidaurus Festival en het This is Athens Festival

Athene, de bruisende hoofdstad van Griekenland, is een stad die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Het hele jaar door worden er talloze festivals gevierd, maar twee van de meest opvallende zijn het Athene Epidaurus Festival en het This is Athens Festival. Deze evenementen bieden een perfecte gelegenheid om de culturele schatten van Athene te ontdekken en te genieten van een breed scala aan artistieke uitvoeringen. In deze blog nemen we je mee door de hoogtepunten van deze twee festivals.

Het Athene Epidaurus Festival: Een Viering van Theater en Muziek

Het Athene Epidaurus Festival, dat jaarlijks van juni tot augustus plaatsvindt, is een van de oudste en meest prestigieuze culturele festivals in Griekenland. Sinds 1955 brengt het festival een indrukwekkend scala aan theater, muziek en dans naar iconische locaties in en rond Athene.

 • Theater in het Oude Theater van Epidaurus: Een van de hoogtepunten van het festival is de reeks klassieke tragedies en komedies die worden opgevoerd in het oude theater van Epidaurus. Dit theater, dat dateert uit de 4e eeuw voor Christus, staat bekend om zijn perfecte akoestiek en biedt een unieke setting voor het ervaren van klassieke Griekse drama’s.

 • Odeon van Herodes Atticus: Dit imposante stenen theater, gelegen aan de voet van de Akropolis, is een andere prominente locatie voor festivalvoorstellingen. Hier kun je genieten van een breed scala aan optredens, van symfonieorkesten en opera’s tot hedendaagse dans en theaterproducties.

 • Moderne Producties en Innovatieve Kunst: Naast klassieke stukken biedt het festival ook ruimte voor moderne en experimentele kunstvormen. Dit zorgt voor een boeiende mix van traditioneel en hedendaags, waardoor bezoekers een breed spectrum aan culturele uitingen kunnen ervaren.

This is Athens Festival: Een Stad in Feeststemming

Het This is Athens Festival, gehouden in de lente en vroege zomer, is een levendig stadsfestival dat de diverse en dynamische cultuur van Athene viert. Het festival biedt een breed scala aan evenementen en activiteiten, van muziek en dans tot kunsttentoonstellingen en straatoptredens.

 • Concerten en Muziekoptredens: Overal in de stad zijn er gratis concerten en muziekoptredens te vinden, van lokale bands en artiesten tot internationale acts. De muziekstijlen variëren van traditionele Griekse muziek tot jazz, rock en elektronische muziek.

 • Straatkunst en Installaties: De straten van Athene worden omgetoverd tot openluchtgalerijen met kleurrijke muurschilderingen, sculpturen en kunstinstallaties. Deze kunstwerken geven de stad een extra vleugje creativiteit en verrassen voorbijgangers op elke hoek.

 • Workshops en Interactieve Activiteiten: Het festival biedt ook tal van workshops en interactieve activiteiten voor alle leeftijden. Van danslessen en kookworkshops tot kunst- en ambachtsdemonstraties, er is voor ieder wat wils.

 • Filmvertoningen en Theatervoorstellingen: Overal in de stad worden openluchtbioscopen opgezet waar je kunt genieten van filmklassiekers en nieuwe releases onder de sterren. Daarnaast zijn er ook diverse theatervoorstellingen in zowel traditionele theaters als onconventionele locaties.

Waarom Deze Festivals Bezoeken?

Deze festivals bieden een unieke kans om de rijke cultuur en het artistieke talent van Athene te ervaren. Hier zijn enkele redenen waarom je deze evenementen niet mag missen:

 • Historische Locaties: Zowel het Athene Epidaurus Festival als het This is Athens Festival maken gebruik van enkele van de meest iconische en historische locaties van de stad, waardoor je niet alleen kunt genieten van de voorstellingen, maar ook van de unieke sfeer van deze plekken.

 • Diversiteit aan Voorstellingen: Van klassieke Griekse tragedies tot moderne dans en van symfonieorkesten tot straatmuzikanten, de festivals bieden een breed scala aan culturele ervaringen.

 • Toegankelijkheid: Veel evenementen tijdens het This is Athens Festival zijn gratis, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Dit maakt het een geweldige gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de culturele rijkdom van de stad.

 • Lokale en Internationale Talent: De festivals trekken zowel lokale artiesten als internationale talenten aan, waardoor je een gevarieerd en hoogwaardig programma kunt verwachten.

Praktische Tips voor je Bezoek

 • Planning: Check de officiële websites van de festivals voor het meest actuele programma en boek je tickets op tijd, vooral voor populaire voorstellingen in het theater van Epidaurus en het Odeon van Herodes Atticus.

 • Accommodatie: Boek je accommodatie ruim van tevoren, aangezien deze festivals veel bezoekers trekken. Kies voor een centrale locatie om gemakkelijk toegang te hebben tot de verschillende festivalactiviteiten.

 • Vervoer: Athene heeft een goed openbaar vervoerssysteem, inclusief metro, trams en bussen. Gebruik deze om je gemakkelijk door de stad te verplaatsen en de verschillende festival locaties te bereiken.

Athene komt tot leven tijdens het Athene Epidaurus Festival en het This is Athens Festival, waardoor de stad een culturele hotspot wordt die je niet mag missen. Of je nu een liefhebber bent van klassiek theater, moderne kunst, muziek of gewoon wilt genieten van de levendige sfeer, deze festivals bieden voor elk wat wils. Plan je bezoek en dompel jezelf onder in de rijke en diverse cultuur van Athene!

(Visited 7 times, 1 visits today)
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon