Ga naar de inhoud

Berner Oberland😎 Het Berner Oberland ligt in het hart van Zwitserland. Met pieken als die van het Jungfrau- en Eigergebergte, de meren van Thun en Brienz en de Triftglestsjer is het gebied van ongekende schoonheid. Bern, Thun, Gstaad en Interlanken zijn de belangrijkste steden.

 

Met de Walliser Alpen en het Mont Blancmassief

heeft het Berner Oberland de hoogste toppen van de Alpen.
jungfraubahnU wacht hier adembenemende uitzichten. Maar u hoeft geen doorgewinterde bergbeklimmer te zijn om te kunnen genieten van het Berner hooggebergte. De Jungfraubahn brengt de minder geoefende wandelaar naar de top van het hoogste treinstation van Europa (3454 meter) op de Jungfraujoch. Wandelaars kunnen in Grindelwald, aanmonsteren op de Eigertrail: een wandelroute van 6 km die begint bij het station onder de Eigergletser en langs de rots aan de voet van de noordwand omlaag naar Alpiglen voert.

Zwitserse kaaswaag.

Om 1 kilo kaas te maken , is zo’n 10 liter melk nodig. Dat betekent heel wat liters melk om de jaarlijkse productie van 1 miljoen kilo Alpenkaas te maken.

kazenmarkt Berner Oberland

In september, wanneer de koeien met hun bellen om hun nek uit de bergen terugkomen naar het dal, vindt de traditionele Chästeilet plaats. Het verdelen van de kaas onder de boeren. De bekendste Chästeilet vindt plaats in het afgelegen Justidal. De Zwitsers kopen hier hele kazen die naar hun kelders verdwijnen om verder te rijpen.
Berner Oberlnd is een paradijs voor liefhebbers van boerenproducten. Zwitserse alpenkruiden geven via de melk niet alleen een speciaal aroma aan de bergkaas, de kruiden worden ook verwerkt in thee, snoepjes en siropen. Elke familie heeft wel een eigen “saanensenf” recept, een vers mosterdmengesel van kersenmoes, gember, kruidnagel en kaneel.

staubbach waterval

Het Lauterbrunnendal

telt maar liefst 72 watervallen. Vanaf het hoger gelegen plaatsje Mürren stort het water van de Staubbach waterval zich 300 meter omlaag tot vlakbij de huizen van Lauterbrunnen.

De Duitse wetenschapper, natuuronderzoeker en dichter J.W. von Goethe liet zich bij het schrijven van zijn gedicht “Gesang der Geister über Wassern” inspireren door de Staubbach waterval.
TIP:
In de loop van duizenden jaren heeft het gletsjerwater in de rotsformaties tussen Meiringen en Grindelwald een romantisch kunstwerk uitgeslepen: de Rosenlauikloof. Deze wereld van watervallen, grotten en ravijnen is tussen half mei en half oktober open gesteld voor bezoekers.

De inwoners

van het Berner Oberland waarderen en eren hun geschiedenis. Dat blijkt uit de talloze tradities en festivals die het gebied rijk is. Het verleden is hier op veel plaatsen nog springlevend.

Hier enkele reisorganisaties waar u uw reis kunt boeken.

 • Adventuretickets.nl

  Boek hier uw tickets voor Raften, Canyoning, Bungee jumpen, Paragliden etc.
 • Landal Greenpark Vierwäldstättersee

  Vanaf Landal Vierwaldstättersee wandelt u zo naar het Vierwoudstedenmeer. Beleef een actieve dag met de kids of relax in de sauna. Een vakantie vol belevenissen, dat wordt het zeker!
 • Interhome.nl

  Bekijk het grootste aanbod vakantiehuizen in Centraal Zwitserland op Interhome.nl.
 • Oad.nl 

  Ontdek het bijzondere gevarieerde landschap met besneeuwde bergtoppen, diep ingesleten kloven, beboste hellingen en blauwzilveren meren die glinsteren tussen de groene weiden
 • TUI.nl

  Boek hier uw autovakantie in Noord- en Centraal Zwitserland met TUI.
 • Musement NL

  Boek tickets voor musea, attracties en leuke activiteiten in Centraal Zwitserland.

Meer vakantie-ideeën voor Zwitserland

Meer reisorganisaties voor Zwitserland

(Visited 417 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon