Ga naar de inhoud

😎 Hoewel de hoogste bruggen natuurlijk nooit echt compleet is gaan we enkele beperkingen toevoegen.

De bruggen moeten natuurlijk bereikbaar zijn voor auto, trein en voetgangers. We maken voor hangbruggen straks weer een Top 10.
KLIK OP DE FOTO voor een grotere afbeelding

10. Millau viaduct, Frankrijk.

Millau viaductEr staat ten minste één Europese brug in de top tien, de brug in Millau, Frankrijk. Dit is de hoogste brug in Europa en de brug met de langste pijlers ter wereld (pijlers van maar liefst 244 meter)! De pijlers zijn nota bene langer dan de Eiffeltoren zelf!
De rit over de A 75 naar Zuid Frankrijk is sinds december 2004 een paar uur korter dan voorheen. De oversteek van de Tarnvallei bij de Zuid-Franse stad Millau kan sindsdien namelijk via een oogstrelende meervoudige hangbrug. De Franse president Chirac verrichtte de officiële openingshandeling van het met superlatieven overladen ‘Viaduc de Millau’. Met een lengte van 2,5 kilometer en een hoogste pijler van 343 meter is het de hoogste en langste meervoudige tui-constructie ter wereld.

9. Royal Gorge Bridge, Colorado, Verenigde Staten

Royal Gorge BridgeHoogte van 291 m. De Royal Gorge Bridge is een toeristische attractie in een pretpark. Het brugdek steekt de koninklijke kloof 951 meter boven de Arkansas River en hield het record van de hoogste brug in de wereld van 1929 tot en met 2001. De brug is 1200 meter lang. Het is het hoogste in de Verenigde Staten Staten.

8. Brug over de Zhijinghe, China

Deze hoogste boogbrug ter wereld staat op nummer 8 in deze lijst. Deze brug over de rivier de Zhijnge, uiteraard in China, is ook een van de tien langste boogbruggen ter wereld en is sinds 2009 geopend voor het publiek. Deze brug ligt aan dezelfde route als de nummer één van deze lijst, die een kleine 15 kilometer verderop begint. De moeite dus, om deze bruggen in één keer te bezoeken!

7. Liuguanghe balkbrug, Guizhou, China

Liuguanghe balkbrugHoogte van 297 meter. Het was de record voor de hoogste brug van de wereld tussen 2001 en 2003. Het is nog steeds de hoogste balkbrug in de wereld.

6. Brug over de Beipanjiang, Guizhou, China

Beipanjiang brug ChinaEen hangbrug met een hoogte van 318 meter. De brug gaat over de rivier de Beipan. Het werd in 2009 geopend voor het publiek, slechts 6 jaar na de andere (en hogere) brug over de dezelfde rivier.
Deze brug is de eerste in ons lijstje die de 300 meter overtreft, op haar hoogste punt 314 meter.

5. Aizhai Brug, Hunan, China

Aizhai brug ChinaEen hangbrug met een hoogte van 350 meter. Het is ‘s werelds hoogste en langste tunnel-tot-tunnel brug.
De brug overspant de Dehang Grand Canyon vallei. In 2012 was de brug tijdelijk open voor voetgangers, en later dat jaar werd ze officieel geopend voor verkeer. Was in 2012 het toneel van het internationale Basejumping festival.

4. Brug over de Beipanjiang, Guizhou, China

BeipanjiangDe hangbrug heeft een hoogte van 366 meter. De brug heeft een spanbreedte van 388 meter. Tussen 2003 en 2005 was het de hoogste brug ter wereld.

3. Brug over de Baling, Guizhou, China.

baling brug chinaEen hangbrug met een hoogte van 370 meter.in de provincie Guizhou. De brug strekt over de Baling River Valley. De brug heeft een totale lengte van 2.237 meter.
Dat de Chinezen goed zijn in het bouwen van mega-constructies, moet langzamerhand wel duidelijk zijn met deze enorme overspanningslengte.

2. De Baluarte brug, Mexico.

BalujarteEen kabelbrug met een hoogte van 403 meter, gelegen langs de snelweg Durango-Mazatlán. De brug heeft een totale lengte van 1.124 meter, waarvan de meeste over de vallei onder gaan. De Baluarte-brug is de hoogste kabelbrug in de wereld, en de tweede hoogste brug in het algemeen.

1. Brug over de Sidu, Hubei, China.

Siduhe brig hinaDeze 1.222 meter lange hangbrug op een hoogte van 496 meter is de hoogste brug ter wereld sinds 2009. De brug steekt over de vallei van de rivier de Sidu.

Conclusie:

We kunnen wel zeggen dat de Chinezen verreweg de meeste hoge bruggen op hun naam hebben staan. Ze gaan liever recht op hun doel aan, en valleien en rivieren mogen hen niet in de weg zitten. Hoewel het dure grapjes zijn, deze bruggen, mag niets de voortgang van het verkeer stremmen. In ieder geval niet een onbeduidend iets als een rivierdal.

(Visited 10.365 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon